© nazka, 2013

over ons

De naam 'nazka' is afgeleid van de 'Nazcalijnen'. Deze lijnen werden meer dan 2000 jaar geleden aangelegd door de Nazca-indianen. De op het eerste zicht ondiepe greppels in de Nazca woestijn (Peru), zijn eigenlijk oude geogliefen. Ze vormen eenvoudige maar gigantische figuren, die slechts herkenbaar worden vanuit de lucht. De Nazcalijnen weerspiegelen de aanpak van nazka: kijk naar de details met oog voor het bredere concept.

nazka bestaat uit een enthousiast team met uitgebreide ervaring in de verwerking van geo-informatie, web development, aardobservatie, modellering maar ook in project management en innovatie & ontwikkeling. Kortom alles wat je nodig hebt om vernieuwende interactieve kaarttoepassingen en locatie gebaseerde API’s te maken.


Ashish Vaidya is een "full stack web developer" bij nazka mapps. Hij heeft een master diploma in "artificiële intelligentie en big data" en in "informatie en communicatie technologie". Na 5 jaar ervaring als web ontwikkelaar in andere bedrijven, helpt hij nu Nazka met zijn uitgebreide expertise in verschillende programmeertalen en tools (javascript, java, python, ...). Hij is gefascineerd door wetenschappen, technologie, muziek en fotografie. In zijn vrije tijd leest hij graag boeken, speelt hij gitaar en maakt hij portretten in houtskool.


Irakli Dautashvili is een "full stack web developer" bij nazka mapps. Hij is een creatieve ontwikkelaar met ervaring in tal van moderne programmeertalen en tools (node.js, javascript, ...), zowel front als back-end. Irakli heeft een Bachelor in Computerwetenschappen en Informatiesystemen. Hij heeft sterke interesse voor wiskunde, fysica en videogames. Naast zijn professionele bezigheden is Irakli een zelflerend muzikant. Zijn eerste liefde is de gitaar, maar hij kan ook goed overweg met andere instrumenten. Hij denkt ook te schitteren in karaoke (... jammer maar helaas).


Olivia Bleeckx is “data scientist” bij nazka mapps. Zij is gespecialiseerd in data-analyse en modellering met behulp van o.a. R, Matlab, QGIS of SQL. Ze laat haar enthousiasme en uitgebreide kennis in statistische analyse en programmeren volop los op aircheckr. Olivia is een bio-ingenieur, gespecialiseerd in ‘environmental data analysis’. Ze werkte voorheen bij het Koninklijk Meteorologisch Instituut. Olivia weet je ongetwijfeld ook warm te maken voor acroyoga, cohousing en duurzaamheid.


Danut Codrescu is “full stack web developer” bij nazka. Hij heeft een uitgebreide kennis van verschillende programmeertalen en frameworks zoals PHP, Ruby on Rails, Angular, Meteor en Node. Daarnaast heeft hij ervaring met verschillende soorten databases: Mongo, MySQL, PostgreSQL en Oracle. Danut is een MSc in Management Science en deed ervaring op in web ontwikkeling bij QED. In zijn vrije tijd is Danut een gedreven lange afstandsloper en ex-karate kampioen. Watch out!


Han Tambuyzer is medeoprichter van nazka mapps. Hij zet de technologische lijnen uit en is sterk in ontwikkeling en implementatie van (geo-)applicaties en workflows op maat van de klant. Zijn opleiding tot bio-ingenieur en jarenlange expertise als teamleader in ruimtelijke en milieu-gerelateerde projecten dragen hier toe bij. Verder heeft hij oog voor functioneel design en de finishing touch. Han is een echte DIY-man met een voorliefde voor geeky stuff maar amuseert zich nog het best met de belangrijkste bijzaak van de wereld: "voetbal".


Ides Bauwens is medeoprichter van nazka mapps. Met frisse ideeën zet hij nieuwe applicaties met veel energie op de rails. Hij combineert technisch inzicht met sociale vaardigheden en vormt zo een sterke schakel tussen klant en developers. Ides is bio-ingenieur en gespecialiseerd in GIS, Remote Sensing en web development. In zijn vrije tijd beschikt hij over uitschuifbare benen, een koersfiets onder het stof, en is hij het favoriete monster in een kroostrijk gezin.


Nicolas Dosselaere is ook medeoprichter van nazka mapps. Hij is een sociaal bewogen geo expert, die actief betrokken is in het hele innovatie & ontwikkelingsproces. Zo is hij ook een drijvende kracht achter aircheckr. Nicolas is bio-ingenieur en MSc “Geo-Information” van opleiding. Voorheen was hij het hoofd van het departement “Remote Sensing Applications” (Eurosense). Nicolas is een bescheiden maar gepassioneerde sporter en een minder bescheiden imitator van de zang van de roodmus.