© nazka, 2013

wat doen we?

nazka maakt slimme kaarten! Heel concreet heeft nazka mapps twee grote specialiteiten: “interactieve kaarttoepassingen” & “ruimtelijke analyse”. Hieronder vind je meer informatie.

INTERACTIEVE KAARTTOEPASSINGEN

De interactieve kaarttoepassingen van nazka helpen u om uw boodschap over te brengen. We leggen daarbij de nadruk op toegankelijkheid, eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Zo proberen we de complexiteit van de verschillende datalagen en de geo-analyse op de achtergrond te houden. Hierbij gaan we verder dan de traditionele aanpak. Wij denken met u mee en beschouwen uw project als ons project. We werken met open source en op maat gemaakte designs. We geloven dat een kaart meer is dan louter de visualisatie van gelocaliseerde data. Kaarten zijn een vorm van communicatie, waarmee zowel informatie gedeeld als verzameld kan worden.

interactief

Onze kaarten zijn voorzien van geanimeerde infoboxen en popups. Je kan (achtergrond)lagen af en aan zetten. Je kan nieuwe punten of features met extra informatie toevoegen.

open source

Onze applicaties zijn gebaseerd op open source web-technologie (Leaflet, OSM, CartoDB, MySQL,...) zonder licentiekosten en met enkel de gewenste functionaliteiten.

design op maat

Het design wordt volledig op maat gemaakt én volgens de gewenste (huis)stijl: modern, hip, eenvoudig én steeds gebruiksvriendelijk.

mobiel

Onze kaarten worden ontworpen met een responsive design zodat ze optimaal toegankelijk zijn op verschillende toestellen: smartphone, tablet en PC.

plakfactor

Door de integratie van sociale media in onze kaarten, mobiliseren we een zo groot mogelijk publiek om uw kaarten te bekijken, te gebruiken en te delen met anderen.

strategie

nazka werkt samen met u de beste strategie uit en zorgt ervoor dat uw boodschap maximaal overkomt met de kaarttoepassing als medium.RUIMTELIJKE ANALYSE

In de “ruimtelijke analyses” verzamelen en analyseren we geografisch gelinkte “data” van verschillende bronnen en zetten die zo om in bruikbare ‘kennis’, vaak in de vorm van een kaart. Zo brengen we bijvoorbeeld op basis van satellietbeelden overstromingen in kaart.

data collectie

Voor een goede besluitvorming hebt u kwalitatieve input data/gegevens nodig. nazka mapps helpt om verschillende soorten (geo) data, zoals archief satellietbeelden of open data te verwerven, maar helpt ook om nieuwe gegevens te creëren bv. door middel van crowdsourcing.

geodata analyse

nazka mapps analyseert geografische 'data' en zet deze om in waardevolle 'kennis', vaak onder de vorm van een kaart. Enkele voorbeelden: overstromingskartering, landgebruik/bodembedekkingskaarten & thermografische warmtebeelden.

consultancy & training

Heb je hulp nodig? nazka mapps' expertise, achtergrond, hands-on mentaliteit en ervaring met ruimtelijke analyse en interactieve kaarttoepassingen kan u helpen bij uw dagelijkse activiteiten.