aircheckr.com biedt top luchtkwaliteitsinformatie aan De beste luchtkwaliteitsdata

Gepost op - Nicolas Dosselaere
Luchtkwaliteit is een hot topic, relevant in veel sectoren. aircheckr berekent en levert zeer gedetailleerde luchtkwaliteitsinformatie. aircheckr verandert luchtkwaliteitsinformatie in iets positiefs. Door aircheckr te integreren, stel je je klanten in staat om direct of indirect betere beslissingen te nemen en acties te ondernemen om betere lucht in te ademen.

Luchtvervuiling veroorzaakt jaarlijks 467.000 doden in Europa. Niet zo lang geleden was de vervuilde lucht nog een onderschatte stille moordenaar. Vandaag wordt het beschouwd als het grootste omgeving gerelateerde gezondheidsrisico voor de mens. Maar er is hoop. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het verminderen van blootstelling aan luchtvervuiling effectief helpt.

Maar hoe moet men dat doen? aircheckr biedt gedetailleerde buitenluchtkwaliteit informatie en tools die nodig zijn om de blootstelling effectief te verminderen. Het stelt mensen in staat om actief of passief betere beslissingen en acties te nemen om betere lucht in te ademen. Mensen zijn niet langer weerloos. Het verbeteren van de lucht binnen in huis / kantoor of auto, of het verminderen van de blootstelling tijdens het fietsen of sporten is nu mogelijk. Samen met haar partners werkt aircheckr hard om luchtkwaliteitsinformatie te integreren in een breed scala aan diensten, applicaties of apparaten.

Luchtkwaliteit varieert sterk in plaats en tijd. De luchtvervuiling naast een snelweg tijdens de spits kan sterk afwijken van deze in het park slechts 200 meter verderop. Voorheen was er geen real-time data beschikbaar tot op dat detail. Aircheckr verandert dit volledig. De aircheckr algoritmen berekenen de luchtkwaliteitsinformatie tot op het detail van een straat, real-time, maar ook voorspellingen en statistieken zijn mogelijk. Het levert luchtkwaliteitsdata voor je exacte locatie, op dit moment.

aircheckr biedt de best beschikbare buitenluchtkwaliteitsinformatie. Onze unieke algoritmen berekenen de luchtkwaliteit tot op het detailniveau dat u nodig hebt: real-time, voorspellingen en statistieken. De aircheckr API laat een vloeiende gegevensoverdracht ('machine to machine') toe en maakt het zo mogelijk om in een handomdraai luchtkwaliteitsdata te integreren in een breed scala aan producten/diensten.


Welke luchtkwaliteitsdata kun je via de aircheckr API of widget verkrijgen?

Voor het 'stadsniveau' detail (steden/gemeentes, provincies, enz.), kun je uurlijkse, dagelijkse en jaarlijkse luchtkwaliteitsdata opvragen voor bijna geheel EU.

  • Uur: real-time, maar ook 24 uur terug en de voorspellingen voor de komende 24 uur
  • Dag: gisteren, vandaag, morgen en overmorgen
  • Jaar: statistieken voor een heel jaar

Voor het straatniveau' detail, hebben we real-time uurlijkse real-time luchtkwaliteitsinfo en jaarlijkse statistieken (enkel Vlaanderen voorlopig).


Probeer de krachtige aircheckr API nu zelf

Ontdek gelijkaardige projecten