Vrij beschikbare wind data gegevens voor windenergie, overal ter wereld. Bekijk de kaart

Gepost op - Ides Bauwens
De Global Wind Atlas is een gratis, web-gebaseerde toepassing die beleidsmakers en investeerders helpt om interessante gebieden voor windenergie te identificeren, vrijwel overal ter wereld.

De Global Wind Atlas ondersteunt de ontwikkeling van windenergie tijdens de verkenningsfase en de voorbereidende beoordeling van de windenergiebronnen voorafgaand aan de installatie van meteorologische meetstations op het terrein. Het vergemakkelijkt online zoekopdrachten en biedt vrij te downloaden datasets op basis van de nieuwste invoergegevens en modelleringsmethodieken. Gebruikers kunnen bovendien kaarten met hoge resolutie downloaden die het potentieel van windbronnen op wereldschaal, regionaal en land weergeven.

nazka mapps werd door de Technische Universiteit van Denemarken en de Wereld Bank geselecteerd om de eerste versie van de Global Wind Atlas te herdenken. Gericht op de ervaring van de eindgebruiker, bracht nazka een nieuwe logica in de kaart. Tien verschillende kaartlagen worden in combinatie met statistische gegevens overzichtelijk in kaart gebracht. De applicatie combineerd data van verschillende bronnen: de windservers van DTU, energydata.info, de eigen database van nazka en verschillende open data-bronnen. Een slim ontwerp maakt het mogelijk om eenvoudig te wisselen tussen verschillende hoogtes en windsnelheden. Gebruikers kunnen gebieden intekenen en bewaren in hun lokale browseromgeving, waarna de opgeslagen informatie eenvoudig gedeeld kan worden via url's.

De Global Wind Atlas is ontstaan door een partnership tussen de Technische Universiteit van Denemarken, de Wereld Bank Group en ESMAP.

De applicatie zal nog verder uitgebreid en aangepast worden met nieuwe data en toepassingen in 2018 en 2019.

Geïnteresseerd in de services van nazka?

Ontdek gelijkaardige projecten