hoegroenismijngemeente.be visualiseert interactief het landgebruik voor elke gemeente in België Bekijk het project

Gepost op - Han Tambuyzer
Ontdek in een paar clicks hoeveel groen, landbouw, water & onbegroeide oppervlakte er is in jouw gemeente of stad.

Deze interactieve kaart bevat een landgebruiksclassificatie en -statistieken van uw gemeente, gebaseerd op recente opnames van de Sentinel-2 satellieten. We lanceerden een Nederlandse, Franse en Engelse versie. Check out ! Hoegroenismijngemeente.be of estcequemacommuneestverte.be

Op de overzichtskaart krijg je per landgebruiksklasse een oppervlakte statistiek voor elke gemeente.

Bij inzoomen op de overzichtskaart of selectie van een gemeente, krijg je een specifieke webkaart per gemeente met overeenkomende statistieken. Je kan zelfs eenvoudg vergelijken met een andere gemeente van België.

Deze website is ontworpen als demonstratie van het gebruik van moderne satellietbeelden uit het Europese Copernicus programma. Voor het Belgisch grondgebied wordt de ruwe data van de Sentinel-satellieten aangeboden door het Europees Ruimtevaartagentschap (ESA) en verder verwerkt door VITO (in opdracht van BELSPO) onder de Terrascope vlag. Dit met als doel om kosteloos gebruiksklare data, informatie en services aan te bieden aan Belgische gebruikers. Een mooi voorbeeld van hoe satellietbeelden ingezet kunnen worden voor online tools & services.

Geïnteresseerd in de services van nazka?

Ontdek gelijkaardige projecten