Provincie Vlaams-Brabant tegen 2040 klimaatneutraal. De klimaatkaart steekt een handje toe. Bekijk het project

Gepost op - Han Tambuyzer
De nieuwe klimaatkaart is uitgerust met heel wat toeters en bellen. Per gemeente krijg je een overzicht over hun "weg naar klimaatneutraliteit". Ook alle lokale en grote projecten die bijdragen aan een klimaatneutrale regio staan op de kaart.

De digitale klimaatkaart van Vlaams-Brabant is interactiever dan ooit. De eerste kaartversie beperkte zich tot installaties met een grote productie van groene energie. Maar het werken aan klimaatneutraliteit beperkt zich niet tot de energiesector. Dus werd de kaart uitgebreid met de sectoren mobiliteit, gebouwen, consumptie en landbouw. Het aantal initiatieven en installaties steeg hierdoor van 76 naar 1.192. De nieuwe kaart is interactiever en toont, naast projecten over hernieuwbare energie, nu ook klimaatacties over mobiliteit, gebouwen, consumptie en landbouw.

Gemeenten, bedrijven, verenigingen en scholen kunnen hun klimaatacties kenbaar maken op deze kaart en nagaan hoeveel CO2 hun initiatieven daarmee minder uitstoten. De kaart is volledig uitgerust met een login en beheer systeem. Zowel via toevoegen op de kaart als via een gegevens-tabellen worden automatisch de gegevens weergegeven op de kaart.

Elk van de 65 Vlaams-Brabantse gemeenten krijgt een handig overzicht over het aantal initiatieven per categorie en andere klimaatgerelateerde data in een overzichtelijk dashboard.

Klik hier om direct naar de klimaatkaart te gaan.

De klimaatkaart zet projecten in de kijker die bijdragen aan de ambitie klimaatneutraler te leven. De uitdaging is om samen met gemeenten, bedrijven, verenigingen, scholen en burgergroeperingen de kaart vol te kleuren.

Zo werd door de provincie beroep gedaan op nazka om via hoogwaardige IT-toepassingen zo veel mogelijke klimaatacties digitaal in kaart te brengen. Op naar een klimaat-bewuste regio ...!


Een klimaatkaart voor jouw regio of activiteiten.

Ontdek gelijkaardige projecten