Nazka is een partner in het H2020 project 'BUILDSPACE'

5 april 2023

Nazka is gevraagd als partner in een groot H2020 project dat gefinancierd wordt door de Europese Commissie: 'BUILDSPACE'. BUILDSPACE is een platform dat samen met 13 andere partners uit 8 landen ontwikkeld zal worden om gebouwen en steden in heel Europa meer weerbaar te maken tegen de veranderingen van klimaatopwarming.

Op 6 en 7 februari 2023, reisde een project manager van Nazka Mapps naar een verassend besneeuwd en koud Athene om deel te nemen aan de kick-off meeting van BUILDSPACE in de kantoren van SingularLogic. Door de besneeuwde Akropolis zou je het misschien niet zeggen, maar het effect van klimaatverandering is wel degelijk voelbaar in de Europese steden. Deze klimaatverandering zorgt voor vele nieuwe uitdagingen. Hoe kunnen steden er voor zorgen dat ze niet ondragelijk warm zijn in de zomer of hoe kunnen we gevaarlijke overstromingen vermijden in urbaan gebied? Samen met de andere BUILDSPACE partners, geloven wij dat een deel van die oplossingen in het gebouwenpark kan liggen:


  • Wat als we het energiegebruik van gebouwen beter kunnen monitoren waardoor ze minder warmte kwijtspelen in de winter en koelte in de zomer?
  • Wat als we gebouwen anders bekleden waardoor ze minder warmtestraling opnemen?
  • Wat als we 'green roofs' installeren om overvloedige regen op te vangen?


Daarom dat we met BUILDSPACE gaan bouwen aan een platform waar zowel individuele gebouwen als volledige steden van gebruik kunnen maken. De oplossingen liggen voor het grijpen, we moeten ze alleen nog toegankelijk maken! Aan de hand van drone-beelden, VR-analyses, digital twins, Copernicus-data en zo veel meer, wil BUILDSPACE deze oplossingen uitdenken, voorstellen en beschikbaar maken.


Zo'n breed gamma aan technologieën en innovaties vergt uiteraard heel wat expertise. Met 14 partners uit 8 Europese landen, bestaande uit KMO's, onderzoeksinstellingen en universiteiten, heeft BUILDSPACE die expertise voor handen. Nazka Mapps werd gevraagd BUILDSPACE mee uit te denken door zijn ervaring in remote sensing, GIS-data en web development. Uiteraard valt dit project volledig binnen de waarden waar Nazka voor bekend staat want dit zijn 'Mapps That Matter'!


20230206_173205.jpg

Deel dit artikel
Geïnteresseerd in de services van nazka?

Soortgelijke artikels