Nostalgeo, Streetview van het verleden

1 januari 2018

Vandaag is het mogelijk om bijna elke straat virtueel te bezoeken dankzij Google Streetview. Maar wat als je ook pakweg 50 of 100 jaar zou kunnen terug gaan in de tijd? Met nostalgeo creëerde nazka een open data platform voor tijdreizigers. Je kan daarbij niet enkel terug gaan in de tijd, maar ook zelf data opladen in Google Streetview.

Wat ooit begon als een eenvoudig idee tijdens een Geo-Hackathon, is inmiddels uitgegroeid tot een web-applicatie met meer dan 1200 opgeladen straatzichten uit het verleden. Nostalgeo laat je toe om het verleden te exploreren tot op straatniveau. De slimme applicatie toont historische gebouwen, pleintjes en straattaferelen in de Streetview van vandaag. Aan de hand van de time slider reis je tussen het verleden en heden.



Alle data op nostalgeo werd opgeladen door vrijwilligers; mensen die hun passie voor het verleden willen delen met anderen. Het opladen bestaat uit verschillende stappen en is voor iedereen haalbaar. Een korte handleiding vind je op www.nostalgeo.com/handleiding.html Eens je oude foto of postkaart opgeladen is wordt ze zichtbaar voor alle gebruikers.



Benieuwd? Probeer het zelf eens op http://www.kaart.nostalgeo.com !

Deel dit artikel
Meer weten over nostalgeo?

Soortgelijke artikels