EXPLORE-VN op de viering van 30 jaar Institute of Geography in Hanoi

30 augustus 2023

Op 8 november stellen we EXPLORE-VN voor op de conferentie "30 years of the Institute of Geography: innovation and sustainable development"

Ter gelegenheid van zijn 30-jarig jubileum zal het Institute of Geography (VAST) in Hanoi op 8 november 2023 een wetenschappelijke conferentie omtrent innovatie en duurzame ontwikkeling organiseren. Dit is een uitgelezen kans voor Nazka Mapps en VITO om EXPORE-VN te presenteren aan de Vietnamese wetenschappelijke gemeenschap en andere nationale en internationale geïnteresseerden.


EXPLORE-VN is een oplossing in de cloud voor de vrijwel realtime verwerking van Copernicus Sentinel-2-satellietbeelden en het genereren van analysis ready data voor het grondgebied van Vietnam. Het gaat hier om waterkwaliteitsdata zoals water-leaving reflectance (Level-2A) samen met pixelclassificatie en biofysische parameters zoals chlorofyl-A, total suspended matter en turbidity.


Sentinel-2-satellietgegevens zijn gratis beschikbaar via het Europese aardobservatieprogramma Copernicus. De gegevens die in dit programma beschikbaar zijn, zijn beperkt tot Level-1C data (Top-Of-Atmosphere), dus Level-1A data (water-leaving reflectance product) worden niet verstrekt. Deze kunnen worden gegenereerd uit de Level-1C data met behulp van iCor [De Keukelaere, 2018], een atmosferisch correctie-algoritme dat ook adjacency-correctie omvat. Level-1A data kan vervolgens worden gebruikt bij verdere analyse, zoals het creëren van biofysische parameters.


Satellietgegevens voor het grondgebied van Vietnam worden door EXPLORE-VN vrijwel realtime verwerkt met een internationaal gevalideerde verwerkingsketen, en toegankelijk en downloadbaar gemaakt via een makkelijke, webgebaseerde gebruikersinterface (kaartenplatform). Het EXPLORE-VN-platform kan ook worden gebruikt om waterlichamen in de loop van de tijd te monitoren door middel van tijdreeksen. Zo is informatie operationeel beschikbaar voor tal van toepassingen zoals het monitoren van de waterkwaliteit, het opvolgen van de gewasgroei en het monitoren van mangroves.


explore-vn-explore-compare-combo.png

Deel dit artikel
Geïnteresseerd in de services van nazka?

Soortgelijke artikels