Nina en Robbe, 2 studenten Bachelor Toegepaste Informatica van de UCLL, doen hun stage bij Nazka Mapps

26 april 2023

Voor het 6de jaar op rij werkt nazka samen met de UCLL en bieden we interessante stageplaatsen aan voor studenten toegepaste informatica. Dit jaar zijn Nina en Robbe aan de beurt. Samen met ons team zijn ze aan de slag op hun individuele project. Dit project wordt daarna gevaloriseerd binnen de werking van Nazka of in een applicatie van een klant. Zo is hun werk zeker niet verloren.

Na 6 jaar samenwerking met de UCLL kunnen we stellen dat we het klappen van de zweep kennen wat betreft het aanbieden van waardevolle stageplaatsen.

Ons aanbod is gevarieerd rond verschillende thematieken en technologieën. Standaard zijn onze stageplaatsen voor full stack web developers, waarbij het bouwen van een web(kaart)applicatie voorop staat. Daarnaast bieden we ook stages aan die eerder met DevOps en architectuur te maken hebben.


Een typisch stage-traject bestaat uit verschillende fases:


De 1ste fase is de on-boarding.

De stage-studenten maken kennis met hun persoonlijk mentor en bij uitbreiding het volledige team. Gedurende een periode van 2 weken worden de studenten ondergedompeld in de stack en technologieën van Nazka. Ze worden ook geïntroduceerd in de algemene workflow en krijgen de eerste notie van onze DevOps. Ze gaan voor het eerst ook zelf aan de slag met het Mapframe en via oefeningen komen ze tot een lokale deployment van een kaart met eigen data.


Tijdens de 2de fase wordt de specifieke scope van hun project voorgesteld. Ze leren verder werken via de scrum approach en komen in contact met de volledige keten: van data-inventarisatie, naar functionele analyse over wireframing tot de uiteindelijke ontwikkeling en deployment in de cloud van een component, feature of volledige applicatie.


In de laatste fase wordt gefocust op de afwerking en testen van het gerealiseerde werk. Ofwel wordt het individuele project stand-alone gedeployd ofwel wordt het verder verwerkt in een werkende applicatie. Zo werkt de stagiair effectief mee aan een actief project of komt hij/zij in aanraking met de oplevering van een kwalitatief feature of applicatie.

De stage eindig traditiegetrouw met een presentatie van het werk aan de rest van het team en een gedeployde applicatie online in de cloud. Dit geeft niet alleen de student veel voldoening maar zorgt ook voor een continuïteit en verdere valorisatie binnen Nazka Mapps.


IMG_20230427_091948-(1).jpg


Ook Nina en Robbe doorlopen momenteel de verschillende fases en werken aan hun individueel project.


Nina werkt aan een dashboard en monitoring tool die intern gebruikt kan worden om de architectuur, services en metrics van de Nazka Mapps infrastructuur op te volgen. Dit kan dan verder gebruikt worden in onze DevOps flow om zowel failure recovery, anomaly detection en scaling van onze services te ondersteunen.


Robbe ging aan de slag met het visueler maken van onze Mapframe Embed door een integratie in de Mapframe Demo. Via een eenvoudige url kan de zelf gekozen kaart configuratie geïntegreerd worden in elke toepassing via bijvoorbeeld een iframe. Ook het zelf toevoegen van je eigen gegevens aan je persoonlijke kaartconfiguratie werd verder uitgewerkt.


Nazka biedt een stage-traject aan op maat. Er wordt binnen het team van Nazka een mentor (developer) en coördinator aangesteld voor elke stage. De mentor begeleidt de student van dichtbij en werkt actief samen via de scrum methode. De coordinator is meer een klankbord voor de scope van het traject en volgt het project meer op wat betreft functionaliteiten en doelstellingen.


De realisaties van Nina en Robbe worden daarna verder ontwikkeld en intern gebruikt in productie. Zo dragen ze echt bij aan de werking van Nazka en is het een win-win voor beide partijen.

Deel dit artikel
Ook geïnteresseerd in een stage of wil je bij ons aan de slag?

Soortgelijke artikels